Hoppa till sidans innehåll

Seglaren och vännen Tommy Isidorsson

07 APR 2021 23:15
Tommy Isidorsson har gått bort, och vi är många i klubben som kommer sakna honom ute på Killingsholmen framöver. Tommy var en av våra mest aktiva seglare och satt med i styrelsen sedan många år.
  • Skapad: 07 APR 2021 23:15

Tommys söner - även de BiKSS:are - har skrivit en hälsning:

Tommy var en älskad vän, seglarkompis, partner och far. Han hade en så stor umgängeskrets av personer som bryr sig om honom och det känns viktigt att få skriva en hälsning till alla som har Tommy i sina tankar. 

Pappa hade en stark personlighet. Han har utan tvekan färgat av sig på oss som fick dela hans liv. Jag tycker att det är fint att tänka på hur Felix och jag har gått från att segla optimistjolle i seglarskolan till att korsa Atlanten i vår egen båt. Pappa älskade familjeresor och ett av våra finaste minnen är från när hela släkten flög till Grenada i Karibien för att fira jul och nyår med oss där medans vi eskadseglade från ö till ö. 

Jag ser också hur pappas anda är fastetsad i oss som lever vidare. Jag minns hur han lade timmar på att planera rutter och hamnar inför våra sommar semestrar på västkusten i vår Albin Viggen och sedan Shipman 28. När vi båda sedan blev myndiga fick vi lov att ta med oss våra vänner ut på våra egna segeläventyr. Om jag nu observerar mig själv inser jag att jag för länge sedan blivit en fullfjädrad arving av pappas livsfilosofi, manér och värderingar. 

Faktum är att det ger mig en stor tröst att tänka på att pappa lever vidare i oss som älskar honom. Det är sorgligt att han inte kommer få träffa sina barnbarn, men han kommer utan tvekan att vara med och uppfostra våra framtida barn, eftersom att vi alla har så mycket av Tommy som bor i våra hjärtan. Vare sig vi försöker eller inte så kommer nästa generation av Isidors söner att leva i pappas anda. 

Och det är denna tanken som jag hoppas ska kunna hjälpa mig när jag behöver tröst i den tuffa tid som fortfarande skall komma. Eftersom vi alla håller fast vid våra kära minnen av Tommy, och fortsätter att minnas honom när vi vi går genom våra liv, så har han på sätt och vis blivit odödlig. Pappas aska kommer att spridas i havet ute i Billdals skärgård. Alla vi som känner Tommy vet att havet, det var hans element och jag vet att havet kommer att betyda mycket för mig under resten av mitt liv. Det är dit jag kommer söka mig för att finna styrka, och för att minnas dem som gått före oss, som nu blivit lika tidlösa som havet självt. 

Med värme,

Oscar och Felix

Skribent: Ulla Dinger
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Billdals KSS - Segling
Killingsholmen 9
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ronny.vall@billdalsk...

Se all info