Hoppa till sidans innehåll

Stora svenska framgångar i VM Master Radial (ILCA6) !

27 NOV 2021 23:33
Klubbens laserseglare gjorde bra ifrån sig på Master-VM, främst genom Anders Mattson - Grattis till fin placering! - som här själv berättar om seglingarna:
  • Skapad: 27 NOV 2021 23:33

Stora svenska framgångar i VM Master Radial (ILCA6) !

Efter lång väntan gick äntligen VM i Laser Master av stapeln i mitten av november i Barcelona. Senaste VM var  i september 2019 då VM 2020 blev inställt pga COVID.  

Ca 250 deltagare var med uppdelade på flertal klasser. 18 st deltog från Sverige. Jag deltog i ILCA6 Master. ILCA6 är det nya namnet för radial. Vi var ett fält på närmare 50 st båtar med 4 st svenska deltagare.  

Det visade sig att Barcelona är ganska vindfattigt i november och efter 2 dagar hade bara en segling genomförts. Genom att starta tidigare på morgon då det oftast fanns mer vind och utnyttja reservdag kunde tillslut 12 st seglingar genomföras.  

Racen genomfördes i 3-7 m/s. Förhållande var ganska krångliga.  Vind från land som tydligt påverkade och även om det inte blåste just utanför Barcelona var det kraftig vind längre ut i Medelhavet vilket gjorde att stora vågor rullade in. Stora vågor och svag vind är ingen bra kombination om man lätt blir sjösjuk! Dessutom kom vågorna utifrån i motsatt riktning till vinden som låg utanför Barcelona.  

Stefan Eriksson från GKSS seglade väldigt stabilt och ledde totalt efter ett tag. Jag var inte lång efter och efter 9 st genomförda seglingar hade vi två svenskar på pallplats! På sista dagen lyckades Stefan hålla i sin placering men jag gjorde tyvärr några misstag och halkar ned till 5:e plats totalt. Jonas Länje som tidigare seglat för Billdal seglade allt bättre under veckan men hade otur med diskningar för tjuvstart och slutade på 33:e plats.  

I Laser Standard (ILCA7) deltog Svante Nilo Bengtsson från Billdal. Han slutade på en 23:e plats.

Vill ni läsa mer om tävlingen finns en artikel i VM-guld till Stefan Eriksson (video) (searchmagazine.se)

Skribent: Ulla Dinger
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Billdals KSS - Segling
Killingsholmen 9
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ronny.vall@billdalsk...

Se all info