Hoppa till sidans innehåll

Styrsö Runt för 20:e gången

19 JUN 2022 18:33
Lördagen den 18 juni gick den 20:e årgången av Styrsö Runt. Det var perfekta förhållanden för den som gillar vind och vågor. 8 m/s västlig vind som ökade på upp till ca 10 m/s på hemfärden. Strålande sol bjöd dagen till ära.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2022 18:33

På den långa kryssen på väg ut till Styrsö Bratten lyckades Viktor Karlsson ta en överlägsen seger. Stundtals surfade han i nästan 20 knop på slören ner mot Snobbrännan. Viktor försvann i vågdalarna men höll sig på rätt köl. Viktor deltog bara i etapp ett och vinkade adjö efter målgång. 
Följebåtarna hade också mycket att göra. En av deltagarna spolades upp på berget i de höga vågorna och våra rådiga ungdomar fick ta hand om honom. 
När väl segeldramatiken var över kom larm om motorbrand i en av följebåtarna vid Styrsö Tången. Även detta löste ungdomarna med bravur och brandsläckare och som belöning fick de pizza med dryck. 
Även seglarna fick välförtjänt belöning i strålande solsken i parken med mycket pizza. 
Hemvägen bjöd på en slör som hette duga och här tog Per Plantoft hem segern. Totalvinnare blev Per Plantoft och vi alla Billdalare hurrade glatt och var mycket stolta över hans bedrift. 
Vänliga hälsningar,
Seglingskommitén
På sidan Kappsegling/Resultat hittar ni resultaten både klassvis och sammanslaget.
Skribent: Ulla Dinger
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Billdals KSS - Segling
Killingsholmen 9
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ronny.vall@billdalsk...

Se all info