Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet


För att bättre hjälpa nästa generations seglare mot världstoppen sjösätter nu Svenska Seglarförbundet ett utvecklingslandslag. Ansvariga blir landslagstränarna Alberte Lindberg och Martin Strandberg.
 
Ida Svensson och Marcus Dackhammar slutade sexa på EM i Nacra 17 som seglades i Thessaloniki Grekland. Deras största framgång hittills som team men de hade chans på bronset innan medaljfinalen.
 
Emil Järudd, KSSS och Carl-Fredrick Fock, GKSS är två av de totalt 50 idrottare som får RF och Svenska Spels Elitidrottsstipendium för 2021–2022. Stipendiet är på 50 000 kronor samt tillgång till RF:s elitidrottstöd.
 
Svenska Seglarförbundets historiska utskott bjuder in till träff med tema Segelkanoten onsdag 20 oktober kl 17.00 i Roddarnas Hus på Djurgården i Stockholm. Obs - antalet platser begränsade.
 
Vidar Nyström och Klas Nabo tog SM-titlarna i de nya OS-klasserna till 2024 iQfoil och Kitefoil. Klas försvarade sin titel från fjolårets SM i Kitefoil och Vidar blev den första svenska mästaren i iQfoil.
 
I helgen arrangerar Skanörs Båtklubb det första svenska mästerskapet med båda de två nya OS-klasserna till 2024, Kitefoil och iQFoil. 23 seglare är anmälda med bland annat nyblivne OS-silvermedaljören i 470 Fredrik Bergström.
 
Idag släpper släpper Transportstyrelsen "Skrovmålet" med nya rekommendationer om sanering av båtbottenfärger. Samtidigt bjuds båtklubbar in till tre webbinarier 20:e,  23:e och 27:e september där man informerar om de nya rekommendationerna.
 
Den 29 september tas alla restriktioner för idrotten bort. Men man behöver vara uppmärksam på att lokala och regionala restriktioner kan börja gälla i samband med klusterutbrott av corona.
 
Den 21 september kommer vårt webbinarium om sociala medier i repris. Målet med föreläsningen är att ge tips och råd kring hur klubben eller klassförbundet kan nå ut till fler genom att kommunicera på rätt sätt i sociala medier.
 
Bo-Staffan Andersson från Karlshamns Segelsällskap blev på söndagen svensk mästare i Kona One. Silvret vanns av Erik Wigers Larsen från Djursholms Segelklubb och Konanestorn Björn Holm från Kungliga Segelsällskapet knep bronset.
 

KSSS vann Allsvenskan 2021

(2021-09-12 18:45)
KSSS är Allsvenska mästare i segling 2021. I en rafflande sista deltävling i Västerås lyckades stockholmarna komma fyra och därmed höll de undan i toppen. Men de var bara decimeter från att bli snuvade på guldet.
 
40 besättningar från 13 klubbar deltog i årets kombinerade JSM och SM i 2-krona. SM-guldet tog Sandberg/Wikman, JSM-vinnare blev Jonsen/van der Sluiis Wollin och bästa klubb blev Ekolns Segelklubb.
 
Följ våra livesändningar från den spännande finalen i Allsvenskan nu i helgen, 10–12 september i Västerås. KSSS är ute efter att försvara sin titel från 2020 men bakom dem är det jämt och många lag vill gärna snuva stockholmarna på seriesegern.
 

U25 bjuder in till clinic

(2021-09-08 10:05)
U25-projektet välkomnar seglare, i åldern 15 till 25, till en clinic med möjlighet att testa på att segla J/70 samt att få tävla ombord en kölbåt!
 
Det blev dubbelt svensk på prispallen när JEM i 49erFX avgjordes på Lake Lipno i Tjeckien i helgen. Alice Moss seglade hem silvret tillsammans med sin norska gast Maren Edland och Julia Henriksson/Caroline Pettersson knep bronset.
 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Billdals KSS - Segling
Killingsholmen 9
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ronny.vall@billdalsk...

Se all info