Alexander ny Klubbmästare!

  • 24 aug 2014

Nykorad klubbmästare är Alexander Lundh, som seglade mycket bra i dagens hårda seglingar. Det blåste sydvästliga vindar, 12-14 m/s, och tidvis vräkte regnet ner.

Lite försenat inledde vi med klasstävlingen men då bara för lasrar - sex stycken i Laser standard och Alexander Lundh som enda seglare i Laser radial. Därefter var det dags för det verkliga klubbmästerskapet - BYS-tävlingen - med alla klasser samtidigt (utom Optimist C som inte seglar i så stark vind). Av 17 båtar var det 11 som fullföljde - följebåtarna hade fullt upp att hjälpa och bärga kapsejsade jollar av olika slag. 

Det gick verkligen undan för laserseglarna i dagens hårda vindar vilket också syns i BYS-seglingens resultat. Vann gjorde alltså Alexander Lundh i Laser radial. På plats fem kom Vera Ehrnrooth i Optimist A, för övrigt var det Laser på platserna två till åtta. Tvåa kom Ulf Lundblad och trea Magnus Törnqvist. För fullständigt resultat i BYS-tävlingen se under Kappsegling. 

Klasstävlingen i Laser vanns av Magnus Törnqvist - tyvärr ligger resultatlistan kvar ute i klubbhuset, men den ska också snart komma på hemsidan.